Nomen est omen - 140 éve Budapest szívében

A Hunfalvy 140 éves múlttal rendelkező iskola, amelyet a névadó (magyar tudományos földrajz megalapítója) javaslatára alapított a főváros, és azóta is változatlanul közgazdasági-kereskedelmi képzést nyújt Budán, a Duna partjától néhány méterre. A név kötelez...

Tovább...

Erősségeink

1.

Nyelvi képzésünk

Öt nyelvet tanítunk, ebből hármat - angol, német, francia - a két tanítási nyelvű oktatás keretében is, a japán és orosz nyelvoktatásunk pedig speciális. Az előző tanévben 139 végzős diákunk 151(!) darab nyelvvizsgát szerzett, zömében felsőfokú C típusút.

2.

Szakmai képzésünk

Iskolánkban a magas szintű nyelvi és közismereti képzés mellett közgazdasági szakmai képzés folyik. A diákok az első két évben a gazdálkodás és menedzsment ágazati alapoktatásban vesznek részt. Gazdasági és jogi alapismereteket, vállalkozások működtetésének alapismereteit, kommunikációt, munkavállalói ismereteket tanulnak. A 10 évfolyam első félévében saját vállalkozást alapítanak, és azon keresztül ismerkednek meg a gazdasági alapfogalmakkal, a munka világával.

3.

Nemzetközi kapcsolataink

15 európai ország 20 középiskolájával ápolunk nemzetközi kapcsolatot: vagy valamilyen EU-s pályázat keretében dolgozunk együtt vagy akár évtizedes testvériskolai keretben utaznak diákjaink minden tanévben a külföldi iskolába. 

Eredményeink

Miniszteri elismerés

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott 2014 októberében a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskolának a "kiváló pedagógiai tevékenységünk" elismeréseként.

Tanulmányi versenyek

Diákjaink évek óta folyamatosan kiemelkedően szerepeltek az országos illetve budapesti tanulmányi versenyeken: több tantárgyból is  bejutnak az Országos Középiskolai tanulmányi Verseny utolsó, országos döntőjébe. 2014-ben Szendi Zsombor orosz nyelvből lett 1. helyezett.  

Toronymagasan az országos átlag felett a kompetenciamérésen

2017-ben is sor  került az országos kompetenciamérés lebonyolítására, a tizedik évfolyamon a tanulók szövegértési képességének és matematikai eszköztudásának értékelésére. 

Érettségi

A 2018. évi tavaszi érettségi időszakban a hunfalvys diákok KIEMELKEDŐEN TELJESÍTETTEK: a végzős osztályok középszintű és emelt szintű összesített átlaga 4,12 lett, az országos 3,57-tel szemben.