Nomen est omen - 130 éve Budapest szívében

A Hunfalvy 130 éves múlttal rendelkező iskola, amelyet a névadó (magyar tudományos földrajz megalapítója) javaslatára alapított a főváros, és azóta is változatlanul közgazdasági-kereskedelmi képzést nyújt Budán, a Duna partjától néhány méterre. A név kötelez...

 

A nagy budai közlekedési csomópontok - a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a Széna tér – közelségének köszönhetően iskolánkba évtizedek óta hagyományosan sok diák érkezik a Buda környéki településekről is. Az iskolához való kötődést mutatja az a tény, hogy a tanulók jelentős részének családtagjai, szülei, nagyszülei, testvérei vagy távolabbi rokonai is a Hunfalvyban végezte tanulmányait.

Iskolánk közgazdasági szakmacsoportban folytat szakképesítés megszerzésére felkészítő iskolai oktatást nappali és esti tagozaton.

Iskolánk specialitása, hogy nappali tagozaton öt évfolyamos két tanítási nyelvű képzéseket indít angol, német, francia célnyelvvel. Az öt évfolyamos nyelvi előkészítős osztályainkban a diákok az angol vagy francia, a négy évfolyamos osztályainkban a japán, orosz, angol, német nyelvet sajátíthatják el.

Az oktatásban kiemelt szerephez jut az információs és kommunikációs technikák alkalmazásának elsajátíttatása. A diákok digitális kompetenciájának kialakítása, fejlesztése segíti az információs társadalom technológiáinak magabiztos és kritikus használatát a munka, a kommunikáció és a szabadidő terén.

Tanulóink továbbtanulási szándéka pozitív, elsősorban a szakirányú szakképzést és felsőoktatást részesítik előnyben. A felsőoktatásban továbbtanulók a Budapesti Gazdasági Főiskolára, a Budapesti Corvinus Egyetemre és más gazdasági felsőoktatásba jelentkeznek.