Rövid távú diákmobilitás - Budapest

Erasmus+ Program 2020-1-CY01-KA229-065975

2021. december 13-17.

  

Produktumok 1

Produktumok 2

Produktumok 3

Produktumok 4

Produktumok 5

Produktumok 6

 

A nyitó ciprusi találkozót a budapesti mobilitás követte. Eredetileg minden partnerországból 5-5 diák és 2-2 tanár vett volna részt ezen a találkozón, de a vírushelyzet nem minden ország számára tette ezt lehetővé. Végül Lengyelországból és Romániából érkeztek vendégek, Ciprus csak megfigyelőként vett részt, az olaszok pedig online mutatták be a prezentációjukat.

  

A budapesti találkozó témája: Az ivóvíz helyzete országainkban. Az ünnepélyes megnyitóra zsúfolásig telt teremben került sor, minden franciás diák kíváncsian várta az érdekes prezentációkat. Izgalmas beszámolók, színes képsorok, és aggasztó adatok váltották egymást. A magyar diákok a Dunáról, az ivóvíz készletünkről és a termál fürdőinkről tartottak előadást.

  

Az egy hetes program alatt volt szennyvíztisztító üzemlátogatás, előadás és fürdőzés a Gellértben, Pesel Márton a Belügyminisztérium képviseletében az árvízkárokról tartott előadást. De a szakmai programokat kulturális látogatások színesítették: Parlament, Vár-negyed, budapesti séták, magyaros ételek- italok kóstolása, és mivel adventi időszak volt, karácsonyi vásárok tömkelege.

  

Bizton állíthatjuk, hogy az egész projekt ünnepi hangulatban zajlott.

  

Béládi Magdolna, koordinátor