Nyeste Zsolt

Tanfolyam neve:
MOBILE PEDAGOGY FOR LANGUAGE TEACHERS Practical, creative 21st century learning experiences using mobile technologies

leírás

  

Kurzusszervező:

International Study Programmes (InterEducation)

honlap

  

Helye, ideje:

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ:

Idén szeptember 2. és 9. között az Erasmus+ KA1 jóvoltából egy nyelvtanárok számára induló IKT-témájú képzésen vettem részt Chelmsfordban, Angliában.

  

A továbbképzés izgalmasan alakult, hiszen még nyár folyamán a kurzus szervezését egy új intézmény vette át, és a későbbi hetek során is új és újabb módosítások jöttek. Végül három német, két olasz és egy spanyol kollégával együtt egy érdekes mix-kurzuson vettem részt (mindenki mást kapott, mint amire jelentkezett), ahol volt alkalmam angol mint idegen nyelv oktatása órákon is részt venni, illetve három nap IKT-oktatás is a program része volt.

 

A kurzus nagyon intenzív volt, reggel 9-től délután fél 5-ig tartottak az órák, melyekhez a chelmsfordi Anglia Ruskin University biztosította nekünk a helyszínt. 8-án, szombaton egy londoni kirándulásra mehettünk, ekkor volt időnk kipihenni a tanórák fáradalmait (és rengeteg programot belesűríteni a napba). Érdekes, nyelvórákon alkalmazható játékos gyakorlatok mellett új applikációk és videoszerkesztő programok használatával is megismerkedhettünk, amelyeket igyekszem egyfelől majd a többi kollégával megosztani, másfelől pedig a további óráimba is beépíteni. És természetesen az angoltudásomnak is jót tett egy kis frissítés.