Németh Violetta

English Language Development for teachers & staff working in education

   

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”
Project code: 2022-1-HU01-KA121-VET-000062327

      

Kurzusszervező: 

Easy Schools Languages

   

Helye, ideje: Valetta (Málta)

2023. július 3-14.

  

BESZÁMOLÓ

   

A beszámolóm célja, hogy megosszam tapasztalataimat és élményeimet az Erasmus kurzusomról, amelyet az Easy School of Language keretein belül végeztem el. A Hunfalvy 7 éves Erasmus-akkreditációjának keretében lehetőségem nyílt 2 hétig Máltán tanulni, új kultúrákat megismerni és barátságokat kötni.

Az Erasmus kurzusra való jelentkezésemkor izgatottan vártam, hogy részt vehessek ebben az egyedülálló lehetőségben. A kurzus témája angol nyelvtanulás volt, eredetileg B1/B2-es szinten, de az előzetes szintfelmérő tesztem alapján B2-C1-es vagyis angolul upper-intermediate szintű kurzust végeztem el. Előzetesen iskolám Erasmus-koordinátorai felvették a kapcsolatot a kurzus szervezőivel, én pedig intézkedtem az utazásomról, szállásról és egyéb fontos részletekről.

   

A kurzus során számos érdekes és hasznos témával foglalkoztunk, mint például a család, közeli és távolabbi kapcsolatok az életünkben, jól és rosszul működő családi kapcsolatok, testvéri rivalizálás, szerelem, családi ünnepek; a világ népeinek szokásai az üzleti életben; egészséges táplálkozás, étkezési szokások, fittség, étkezési függőségek vagy a jól működő vállalkozás mibenléte. A kurzus oktatói kiváló szakemberek voltak, akik interaktív, érdekes, intenzív, a 4 alapkészség fejlesztésére kiterjedő órákat tartottak. Az interaktív jelleg, valamint a csoport színes összetétele (kolumbiai, lengyel, kínai, japán, német, dél-koreai, cseh, francia) és a generációs sokszínűség (17-67 éves korig) lehetővé tette a kurzustagok számára, hogy kicseréljék tapasztalataikat és nézőpontjaikat.

   

Az Erasmus kurzus nem csak a tanulásról szólt, hanem lehetőséget kaptam arra is, hogy megismerjem a fogadó ország kultúráját és hagyományait. A szabadidőmben felfedeztem Valletta város nevezetességeit, ellátogattam Málta és Gozo egyes régióiba, és részt vettem helyi kulturális eseményeken. Ez nagyszerű lehetőség volt arra, hogy új barátokat szerezzek és megismerkedjek más diákokkal, felnőttekkel, tanárkollégákkal az egész világból.

Az Erasmus kurzus alatt nemcsak szakmailag fejlődtem, de személyesen is rengeteget tanultam. Az idegen kultúrába való beilleszkedés és az új emberekkel való interakció segített megerősíteni a kommunikációs képességeimet és az önállóságomat. Emellett jobban megértettem a sokszínűség jelentőségét és nyitottabb lettem más kultúrák és szokások iránt. Az Erasmus kurzus során Máltán lehetőségem volt megfigyelni a környezetvédelem kiemelkedő fontosságát, valamint a digitális kultúra elterjedésének hatását az ottani életre. A helyi kezdeményezések és technológiai fejlesztések egyaránt hozzájárulnak a fenntartható jövő megteremtéséhez.

   

Az Erasmus kurzus egy felejthetetlen élmény volt számomra, amely gazdagította az életemet és szélesítette a látókörömet. A tanulás és kultúra találkozása fantasztikus lehetőséget adott a fejlődésre és a barátságokra. Bátorítok mindenkit, hogy éljen az ilyen lehetőségekkel, mert ezek az élmények örökre megmaradnak.

Végül szeretnék köszönetet mondani az Erasmus kurzus szervezőinek, koordinátoroknak a számomra nyújtott támogatásért. Ugyancsak szeretnék köszönetet mondani az új barátaimnak és a kurzuson megismert diákoknak és tanároknak a csodálatos időért és az élményekért, amelyeket együtt oszthattunk meg. Remélem, hogy ez a beszámoló inspiráló és hasznos volt azoknak, akik hasonló lehetőségek iránt érdeklődnek.