Hadusfalvy Linda

Creativity and Motivation in the Classroom with Teacher Language Development

    

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”  
2021-1-HU01-KA121-VET-000009491

      

Kurzusszervező:
Easy School of Languages 

     

Helye, ideje:
Valetta (Málta)
2022.08.01. - 2022.08.05.

  

Beszámoló:

“Be a FLAMINGO in a flock of pigeons” – ez volt az egyik mottója annak a módszertani tanfolyamnak, amelyen részt vettem augusztus első hetében Máltán. A fővárosban, Vallettában, szervezett kurzuson a kreatív és motiváló angol nyelvórai tevékenységeken volt a hangsúly.

   

Délelőttönként az EASY SCHOOL OF LANGUAGES falai között tanultunk cseh, szlovák, olasz, spanyol, lengyel és magyar kollégákkal együtt. Egyszerre volt kellemesen kimerítő és végtelenül inspiráló a kurzus: nem elméleti képzést kaptunk, hanem tisztán gyakorlatit, amely során minden egyes tantermi feladatot és játékot rajtunk demonstrált Mr Marsh, az oktatónk. Angol kiejtés, nyelvtan, szókincs, olvasáskészség—ezeket mind lehet kreatívan és motiválóan átadni a diákoknak; ehhez kaptunk egy módszertani eszköztárat.

  

A délutánokat Valletta és a máltai strandok felfedezésével töltöttem; Fond Għadir beach, Wuestenwinds beach, Riviera Beach, Blue Lagoon—csak néhány a kedvenc strandjaim közül. Szintén lehetőségem volt meglátogatni az 1980-as Popeye c. film forgatási helyszínét, valamint motorcsónakkal bejárni Blue Grotto barlangjait, ahol az egyik kis barlangban megmártózhattam a vízben. Esténként a helyi gasztronómiával ismerkedtem és a csoporttársaimmal töltöttem az időt.

   

Azért ezt a kurzust választottam, mert ugyan igyekszem mindig a kreatív és motiváló tudásátadásra törekedni, időnként szükségem van egy nagy adag inspirációra, amit ez az egy hét most meg is adott."