Fábics István

20+15 General English Plus Speaking Fuency

    

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”  
2021-1-HU01-KA121-VET-000009491

   

Kurzusszervező:
ELI Dublin    

   

Helye, ideje:
Dublin (Írország)
2022.07.11. - 2022.07.16.      

 

Beszámoló: 

"A BGSZC Hunfalvy János Technikumának Erasmus + programja keretében egy hét általános angol nyelvtanfolyamon vehettem részt Dublinban, Írország fővárosában. A nyelviskola megkezdése előtti szombaton utaztam ki repülővel, közvetlen járattal Budapestről Dublinba, és hasonlóképpen érkeztem haza a nyelviskola utáni kedden.

  

A szállásomat és a nyelvtanfolyamot az ELI vagyis English Language Institute szervezte. A lakhatásom kiváló volt, Dublin 2 területén a Baggot street 64 szám alatt egy student residence-ben, vagyis egy diákszállóban kaptam egy önálló szobát, saját fürdőszobával. A szállástól gyalog 20 percre volt a nyelviskola a város központjában, így minden reggel belekóstolhattam a helyi hangulatba iskolába menet. A nyelviskolában egy hetet töltöttem, ahol délelőtt általános nyelvi kurzust kaptunk, ilyenkor maximális létszámmal futnak az egyes osztályok, mivel a nyári nyelvtanulásnak a főszezonja a július. A hét során számos érdekes téma mentén, úgy mint a nők jogainak fejlődése, a környezetvédelem, tekintettük át a simple past, a present perfect és a present perfect continous igedők használatbeli különbségeit. Rövid ebédszünet után délután társalgási óra következett, ahol minden nap más és más témáról diákokkal beszélgethettem, ami izgalmas nemzetközi betekintést adott az egyes nézőpontokba a világ különböző területeiről.

  

Délutánonként alkalmam adódott Dublin nevezetességeit megtekinteni, ami a Grand Canal környéki pub-okat jelentette a jellegzetes dublini Guiness sörrel és whisky-kel, valamint elkirándultam több kikötőbe és Howth kikötőjébe is.

  

A tanulmányútról elsősorban az angol tárgyi tudáson és nyelvgyakorlaton kívül pár elérhetőséget hoztam és azt a világlátásbeli megerősítést, hogy az egyes különféle nézőpontok szélesítik a világot, színessé teszik. Bizonyos dolgokban a külföldi megmérettetés motiváló, hogy a hazai dolgaimat fejlesszem, bizonyos dolgokban pedig megerősítő, hogy jó úton járunk, ilyen például az is, hogy az itthoni modern nyelvtanítás és szakmai tanítás ugyanolyan módszereket használ, mint a kinti nyelviskola."