Demetrovics Borbála

Programme intensif de francais

    

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”  
2021-1-HU01-KA121-VET-000009491

   

Kurzusszervező:
Cavilam

   

Helye, ideje:
Vichy (Franciaország)
2022.07.11. - 2022.07.15.      

  

Beszámoló:

"Francia nyelvtanfolyamon vettem részt Vichyben Erasmus + program keretein belül.

  

Párizsba érkeztem repülővel, majd vonattal utaztam tovább. A vasùtállomáson a Cavilam animátora fogadott, ő vitt a stúdióba, mely tanév közben francia diákok szállása. Párizsban a turisták kedvéért angolra váltanak szükség esetén, Vichyben lassabban, sok szinonimát használva franciául kommunikálnak a nyelvtanulók érdekében. 

  

A hétfői tájékoztatást, szintfelmérést, csoportkialakítást követően a délutánt a saját szintünknek megfelelően tanulással folytattuk olasz, svájci, dél-afrikai, bahreini, osztrák, chilei, magyar csoporttársakkal. A következő napokban eszerint a rendszer szerint teltek a délelőttök, délután a választott, szóbeli kommunikációt erősítő csoportban. Ismerkedő, csapatépítő játékok és nyelvizsga feladatok feldolgozása mentén haladtunk. 

  

Szabadidőnkben Vichyben vezettek körbe, Rocamadourt és egy cseppkőbarlangot látogattunk meg, és egy vulkáni hegy siklóernyői  között élvezhettük a kilátást.

  

Izgalmas volt együtt tanulni gimnazistákkal, egyetemistákkal és a saját korosztályommal; franciául megérteni egymást amerikaiakkal, egy japán hölggyel, a nemzetközi csoportommal, és része lenni a francia  hétköznapoknak és nemzeti ünnepnek."