Stadlerné Szántó Andrea

Kurzus neve: 
Teaching and Technology: Classroom Management and ICT Solutions   

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

     

Kurzusszervező:

Europass Teacher Academy (az iskola honlapja - a kurzus leírása)

  

Helye, ideje:

2021.07.26. - 2021.07.31. Firenze (Olaszország)

   

BESZÁMOLÓ:

Először vettem részt Erasmus mobilitáson és hihetetlenül jól éreztem magam. Az egyhetes tanfolyam Firenzében, a reneszánsz kultúra bölcsőjében volt. Célja, hogy megtanítson számomra eddig ismeretlen online alkalmazásokat maradéktalanul megvalósult. Tanárnőm Tatiana Speri nyugodtan és türelemmel, sok időt hagyva a gyakorlásra, tanított. Bemutatott egy kollaboratív tanulási felületet (Trello), melyre a tanfolyam során mindig feltöltöttük az aznap megalkotott feladatokat, melyeket egymásnak bemutattunk.
  
Hat lengyel és egy magyar tanárnővel alkottam a csoportot, melynek hangulata végig vidám és oldott maradt. Segítettük egymást a kommunikáció minden területén.
  
A kurzus során a legjobban az ismétlésekre épülő kvíz alkotó programok tetszettek, mert ilyeneket én is szeretek készíteni a tanultak játékos formában történő átismétlésére és most egy sor jó ötlettel tértem haza. Megtanultam, hogyan lehet gyorsan már meglévő videót szerkeszteni és feladatokkal ellátni, illetve hogyan lehet munkáimat okosan rendszerezni az online térben. Az angol mellett az olasz nyelv gyakorlására is volt lehetőségem és egy kicsit lengyelül is megtanultam.
  
A módszertani képzés mellett a városra is maradt időm bőségesen. Persze nem láthattam mindent, hiszen Firenzére egy élet is kevés, de kolléganőim és tanárnőm ajánlása segített abban, hogy mi az amit feltétlenül látnom kell. Eljutottam az Uffizi képtárba, mely a világ legcsodálatosabb múzeumai közé tartozik, a Palazzo Pittibe és a Boboli kertbe, megnéztem Dávidot az Akadémián, a Capella Medicea Michelangelo szobrain csak ámultam, felmásztam a Piazzale Michelangelohoz, vásároltam a Mercato Nuovon. ittam Negronit és még egy misén is részt vettem a dómban a kupola alatt. Kirándultam Velencébe és Fiesoléba is.
   
Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt a hetet, annyit mondanék: stupendo, mely annyit tesz wonderful.