Nyeste Zsolt

Kurzus neve:
Stress and Conflict Management: the way to resilience and satisfaction

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

    

Kurzusszervező:

Erasmus Training Courses (az iskola honlapja - a kurzus leírása)

  

Helye, ideje:

2021.07.04. - 2021. 07. 10. Bologna (Olaszország)

    

BESZÁMOLÓ:

Iskolánk újabb Erasmus+ KA1 pályázata jóvoltából egy soft skilleket fejlesztő kurzuson vehettem részt, amelyre az eredetileg tervezett 2020 nyara helyett 2021 júliusában került sor Bolognában, az ELA szervezésében.
 
Kilenc fős csoportunk egy elméleti oktatással eltelt nap után egyéni, páros, illetve csoportos munkaformák keretein belül megismerkedett a stresszkezelés gyakorlati módszereivel, amelyeket akár egy iskolai tanórán is alkalmazhatunk a harmonikusabb légkör kialakítására, valamint olyan technikákat is kipróbálhattunk, amelyek segítik a feladataink hatékonyabb szervezését, a jobb időbeosztást, illetve a saját magunk megismerését. Ezek egy része egy pedagógus számára már nem volt feltétlenül újdonság, viszont az így újra megismert módszerek immár nevet is kaptak, és például az osztályfőnöki munka során lehetőség lesz megismertetni ezeket a diákokkal is, akiknek mind az önismeret, mind pedig a feladataik tervezése során hasznosak lehetnek. Kíváncsian várom, hogyan tudom majd mindezeket beépíteni a tanóráimba is.
 
Az ELA maximális odafigyeléssel vezényelte le a programot, ahol a tanfolyamon kívül számtalan jól szervezett városi program Bolognában, kirándulások (Firenze, Ferrara) és finom ételek várták a tanfolyam résztvevőit, és ezek a kurzuson tanultak mellett szintén sokat hozzátettek az én és kollégáim stresszmentesítéséhez. A vacsorákon egy kis kapcsolatépítésre is lehetőség volt, és bízom benne, hogy ezekből akár hosszabb távú együttműködés is születhet majd...