Nyeste Zsolt

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

 

Tanfolyam neve:

Problem solving, decision making

leírás

  

Kurzusszervező:

Dorea Educational Institute

honlap

  

Helye, ideje:

Limasszol (Ciprus)   2019. 09. 23. - 2019. 09. 27.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ:

Iskolánk idei Erasmus-pályázatának köszönhetően szeptemberben egy hetet tölthettem Limassolban, Cipruson a DOREA szervezésében egy "Problem solving, decision making" kurzuson.

  

A tanfolyam célja - önmagunk mélyebb megismerésén túl - az volt, hogy segítsen jobban eligazodni az emberi kapcsolatok sűrűjében, és résztvevő kollégáimmal számtalan közös feladaton keresztül megtapasztalhattuk, hogyan is működik egy közösség, egészen a létrejöttétől a közös cél érdekében tett erőfeszítésekig. Ezeket a módszereket akár új csoportokkal, a közös munka elkezdése előtt is érdemes lehet alkalmazni, mert segítenek egymásra hangolódni. Amellett, hogy számtalan gyakorlatot próbáltunk ki közösen, eszközöket is kaptunk kézhez, amelyek esetleg egy konfliktushelyzetbe kerülve a segítségünkre lehetnek (5-steps coaching, Design thinking). Sajnos az utolsó napra kifutottunk az időből, ezért nem került mindenre sor, ennek ellenére tartalmas és érdekes programban volt részem, sok-sok külföldi kollégával, akikkel különösen érdekes volt egy ilyen témában angolul kommunikálni.

  

A tanfolyamot végül egy közös kirándulás zárta, ahol megismerhettük a hagyományos, falusi életet és a remek ciprusi ételeket is megkóstolhattuk.