Géczy Judit

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

  

Tanfolyam neve:
Coordinateur pédagogique

leírás

  

Kurzusszervező:

CAVILAM

honlap

  

Helye, ideje:

Vichy (Franciaország)   2019. 07. 15. - 2019. 07. 26.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

 

  

BESZÁMOLÓ:

Ha valaki Vichy nevét hallja, akkor először a neves francia kozmetikai termékek jutnak eszébe, majd az, hogy a II. világháború alatt a németbarát Pétain-kormány innen irányított Franciaországot. Azonban Vichy ennél sokkal több. Napjainkban e gyönyörű  kisváros mindennapjai két iparágra épülnek:  híres termálfürdőire és nagyszerű nyelvi-pedagógiai képzési központjára, Cavilamra. Ez utóbbi intézményben az Erasmus-program támogatásával kéthetes „pedagógiai koordinátor” továbbképzésen vehettem részt. Ottlétem alatt a 137 országból 900 „diák” folytatott tanulmányokat Cavilamban, így lehetőségem volt sokféle kultúrával, életmóddal, világszemlélettel megismerkedni.

  

A 64 órás tanfolyam elsősorban munkaközösség-vezetői tevékenységemhez adott segítséget: hogyan segítsük az új kollégák beilleszkedését, milyen a jó mentor, hogyan vezessünk értekezleteket, mire figyeljünk óralátogatásokkor, hogyan szervezzünk továbbképzéseket, mit tegyünk a minőség biztosítása érdekében. Nemcsak a tanórák voltak magas színvonalúak, hanem a nyelviskola által szervezett szabadidős tevékenységek is: tankönyvbemutatókon, konferenciákon, író-olvasó találkozón, koncerteken, filmvetítéseken, sajt-bor-süteménykostolásokon vehettünk részt. A polgármester fogadást adott a pedagógus kollégák részére, kirándulások keretében felfedeztük a szomszédos bourbon városokat, kenuztunk az Allier folyón, ellátogattunk Gannat-ba a kulturális világfesztiválra.

  

Nagyon sűrű volt a Franciaországban töltött 15 nap, néha fárasztó, de hálás vagyok, hogy ott lehettem, mert más szemléletmóddal, sok ismerettel és ismerőssel gazdagodva tértem haza.