Dömösiné Dankó Judit

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

  

Tanfolyam neve:
Szoft készségek erős tanárok számára

leírás

  

Kurzusszervező:

Europass Firenze

honlap

  

Helye, ideje:

Firenze (Olaszország)   2019. 08. 05. - 2019. 08. 10.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

 

BESZÁMOLÓ:

Melyik város jut eszünkbe a reneszánsz szó hallatán? Szinte mindannyian Firenzére gondolunk, a Mediciek élet- és művészetszeretetére. Ez a varázslatos város ad helyet a szívében az Europass  Teacher Academy kurzusainak.

  

Ha csak azzal a szándékkal érkeztünk volna, hogy megismerjük a toszkán életet-ízeket, élőben lássuk a műkincseket, már ez is nagyon vonzó cél. Mi ennél többet kaptunk. Kis csoportunk (16 fő) a Soft készségek erős tanároknak kurzuson minden nap egy héten keresztül 9-től 14 óráig úgy tanult, hogy észre sem vette az idő múlását, s napról napra igazi csapattá kovácsolódott (őszre már egy négy napos csoporttalálkozót szerveztünk Erdélybe). Gyakorlati feladatokon keresztül erősítette meg bennünk, mekkora szükségünk van erre a mindennapokban – felsővezetőnek, tanárnak, tanítónak egyaránt. Kurzusvezetőnk volt a legfiatalabb közöttünk, Lidia Matei, de személyiségével, felkészültségével kivívta a megbecsülésünket és szeretetünket. A délutánjainkat a város felfedezésének szenteltük, a  képek csak halványan tudják idézni azt a csodát, amit mi láttunk!

  

Először vettem részt ilyen képzésen, de remélem, nem utoljára, s mindenkit csak biztatni tudok, próbálja ki! Ha röviden kellene összefoglalni, mi a legerősebb üzenete a kurzusunknak, Gandhit idézném: Légy te a változás, amit a világban látni akarsz!