Cseh Marianna

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

  

Tanfolyam neve:
Neuroeducation and Coaching

leírás

  

Kurzusszervező:

Pricalica (Croatia)

honlap

  

Helye, ideje:

Split (Horvátország)   2019. 07. 21. - 2019. 08. 01.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

BESZÁMOLÓ:

Horvátország nem véletlenül egyik kedvenc célpontja a tengerpartra, mediterrán hangulatra vágyó magyar utazóknak. A mediterrán életérzés és balkáni hangulat sajátos elegyet alkot itt. A tenger és a hegyek találkozása csodálatos környezetet teremtett itt a pihenni és tanulni vágyóknak egyaránt. Már a rómaiak is megvetették itt a lábukat, mely nyomait hűen őrzik, hiszen Split óvárosa Diocletianus palotájának „romjaira” épült, ahol több szinten is találhatók utcák, így többdimenziós sétákat tehetünk.

   

A Neuroeducation and coaching képzésnek, melyen részt vettem, a spliti egyetem adott otthont, így a képzés modern környezetben és remek hangulatban zajlott de átszőtte a történelmi helyszín atmoszférája is.

   

Az iskola szervezett számunkra egy egynapos buszos kirándulást is egy nagyszerű idegenvezetővel, akitől nagyon sok érdekes dolgot tudhattunk meg. Először Sibeniket, egy igazán hangulatos mediterrán tengerparti kis várost ismertünk meg a csapattal, utána pedig egy igazi horvát agrofarmon ebédeltünk, ahol lehetőség nyílt egymás jobb megismerésére és kapcsolatépítésre. A kirándulást Trogiri séta zárta.

   

 A csoport igazán színes volt, lengyel, cseh, spanyol, portugál, német iskolák tanáraival tanultunk együtt, a tanuláson kívül felvetődött a cserediák programok lehetősége is. A kurzus során áttekintettük az agyműködést, a hormonok típusait, hatásait melyek befolyásolják viselkedésünket. Megismertük a vezetési típusokat, áttekintettük a coaching alapjait és játékokon keresztül gyakoroltuk a coaching technikákat.

   

Ami legjobban megragadott engem és a képzésen résztvevő többi tanár kollégát is a no stressz érzés, semmi nyomást vagy elvárást nem közvetített felénk a tanár, ami egy olyan chill és flow érzést eredményezett, amiben játszva ment a tanulás.

A helyszínt és a PricaLica iskolát is szívesen ajánlom azoknak, akik mediterrán hangulatban nyugodt környezetben szeretnének fejlődni.