Trautmann Szilvia

Tanfolyam neve:
ICT for Educators: Empower Your Skills

leírás

  

Kurzusszervező:

Dorea

honlap

  

Helye, ideje:

Athén (Görögország)   2018. 08. 06. - 2018. 08. 10.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ

Idén augusztusban, egy hetet tölthettem Athénban iskolánk Erasmus+ KA1-es projektje keretében. A ciprusi székhelyű Dorea Educational Institute Európa számos nagyvárosában szervez képzéseket, én Athénban az ICT for Educators képzésen vettem részt. A képzés keretében olyan a mindennapokban is használt programokkal alkalmazásokkal ismerkedtünk meg, amelyek az oktatásban, vagy a diákokkal, szülőkkel való kapcsolattartásban is jól használhatók.

  

A Facebook különleges lehetőségei mellett, rövid betekintést kaptunk a Google szolgáltatásaiba, emellett megismerkedtünk több olyan kép, prezentáció és filmszerkesztő programmal, amelyek gyorsan, egyszerűen színesíthetik mindennapi tanítási gyakorlatunkat. A legtöbb alkalmazás használatához egyszerű mobil eszközökre volt szükség. A képzés végén egy rövid filmet készítettünk arról, hogy mit tanultunk, illetve, hogy mennyiben változott meg a hozzáállásunk az IKT eszközökhöz.

  

A képzésen román, bolgár, spanyol és lengyel kollégákkal együtt vettem részt. Bár a képzés munkanyelve az angol volt, a programokat, alkalmazásokat mindenki a saját nyelvén használhatta, ez nagyban egyszerűsítette a feladatokat. A tanfolyam mellett az Intézet több kulturális programot is szervezett, megismerkedtünk a görög konyhával, és kirándultunk a Sounio-ba a posseidon templomhoz is.

  

Összességében érdekes hetet töltöttem Európa egyik fővárosában, ahol a múlt és a jelen, a kelet és a nyugat érdekes egyvelegét ismerhettem meg.