Németh Violetta

Tanfolyam neve:
Module 1 Comprendre la société française d'aujourd’hui
Module 2 Et si l'on riait? l'humour en classe de français

  

Kurzusszervező:

CAVILAM

honlap

  

Helye, ideje:

Vichy (Franciaország)   2018. 07. 30. - 2018. 08. 03.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

 

  

BESZÁMOLÓ

Egy délelőtti és egy délutáni modulon vettem részt, a délelőtti címe "A mai francia társadalom megértése", a délutáni pedig a "Humor franciaórán" volt. Ezen kívül egy frankofón költészetről, társadalmi-politikai vonatkozásairól szóló konferenciát hallgattam. Lehetőségem volt a szakterületemen is bővíteni a tudásomat az "Egyszerű digitális eszközök a nyelvórákon" kurzuson. Ezen kívül a francia mint idegen nyelv könyvkiadóival is találkozhattam, kaptam tanári kézikönyvet, és a Francia Intézet előadását is meghallgattam.

  

Tágult a világlátásom, jobban megértettem a francia társadalmat, történelmet, kultúrát. Sok érdekes embert ismertem meg a világ minden tájáról, mexikói, indiai, német, spanyol, francia kollégák barátságát nyertem el. Megismerhettem az ő világukat, szemléletmódjukat, vihettem Magyarország jó hírét. A legújabb nyelvi jelenségekkel, és digitális segédanyagokkal ismerkedtem meg.

  

Másodszor jártam Vichy-ben továbbképzésen, és ismét maximálisan elégedett vagyok a képzéssel, a továbbképző tanáraimmal, a légkörrel, a helyszínnel. Remélem, hogy az idei tanévben is nagy hasznát veszik diákjaim, kollégáim és küldő intézményem /Hunfalvy SZG, Budapest/ a megszerzett tudásomnak, tapasztalataimnak és nagyban fejlődő készségeimnek.