Nemzetközi partnertalálkozó: Budapest

2018. június 11-14.

   

Utolsó alkalommal találkozott az In memoriam Erasmus+ projekt tanárcsapata  június közepén a magyar fővárosban. A négy résztvevő ország koordinátorai vetettek számot az elmúlt két év eseményeiről, programjairól, tanulságairól.

  

Plánk Tibor igazgató Úr köszöntő beszéde után a budapesti Francia Intézet nyelvi és kulturális attaséja tartott előadást a nemzetközi kapcsolatok fontosságáról, és méltatta iskolánk élenjáró tevékenységét nemcsak az oktatásban, de a nemzetközi projektek terén is. Ezt követte Christine Corbin a projekt főkoordinátorának a beszámolója. Minden ország képviselője bemutatta az értékeléseket a diákok  fejlődéséről a projekt során. Végül diákjaink bemutatták az általuk készített rövid filmet a projektben résztvevő diákok egyértelműen pozitív véleményéről.

  

A két nap során körvonalaztuk a végső beszámoló pontjait, kiemelve a leglényegesebb dolgot : az iskoláink közötti kapcsolatok megszilárdulását, és a diákok és tanárok közötti baráti szálak erősödését. Kulturális programra is szakítottunk időt: megtekintettük a budai Sziklakórházat és a Memento Szoborparkot.

  

Bízunk abban, hogy az iskoláink között létező diákcsere programok folytatódnak, és talán újabb nemzetközi projektek is következnek.