Nemzetközi partnertalálkozó: Alicante

ALICANTE 2017. július 9-13.

   

Újabb tanév telt el, s ezzel együtt az „ IN MEMORIAM „ Erasmus projektünk első éve is. Félidőben járunk, így számot kellett adnunk az eddig elvégzett munkáról. A pedagógiai és a pénzügyi beszámolót  Christine Corbin asszony tartotta ( Franciaország) felsorolva az eddigi tevékenységek minden állomását. A partnerországok kiegészítették, észrevételeket, javaslatokat tettek.

  

Megállapítottuk, hogy diákjainkra nagyon pozitív hatással volt ez a projekt, folyamatos fejlődésen mennek keresztül, egyre igényesebben készítik elő a prezentációikat, nőtt az önbecsülésük és a bizalmuk egymás iránt. Barátságok szövődtek, ennek jeleként több diák  kölcsönös látogatást tesz egymásnál.

   

Ami a disszeminációt illeti a spanyol gimnázium a márciusi mobilitás alkalmával bevonta a kórust, több személyt a gazdasági osztályról és sok kolléga is érdeklődve figyelte az eseményeket.

  

A budapesti mobilitáson részt vettek a francia színjátszó csoport tagjai ( 26 fő), a francia munkaközösség, a tanárok többsége és a francia két tanítási nyelvű diákok ( 70 fő ) nagy figyelemmel kísérték Forgács János, auschwitzi túlélő előadását, illetve az Élet Menete Alapítvány „ Embernek maradni” című kiállítás megnyitóját.

  

Minden tevékenységünk beszámolója megjelent az eTwinning platformon, az iskolák honlapján és a Facebookon.  

  

A projekttalálkozó második napján a spanyol diákok bemutatták a budapesti mobilitás tevékenységeit saját szemszögükből. A francia delegáció ismertette a 2018-as januári nogenti mobilitás programtervezetét, amely Jean Moulin munkássága köré csoportosul.

A nap második felében a spanyol gimnázium igazgatója, Antonio Martin Macho, bemutatta a spanyol iskolarendszer működését.

  

Ezzel véget is ért a második nemzetközi projekttalálkozó.  Bár rövid, de annál tartalmasabb időt töltöttünk Alicanteban.