Tyukász Ildikó

Tanfolyam neve:
Spice Up Your Teaching Methodology in Practice Today

leírás

  

Kurzusszervező:

ETI - Executive Training Institute

honlap

  

Helye, ideje:

St. Julian's (Málta)   2017. 07. 03. - 2017. 07. 07.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ:

Módszertani és nyelvi megújulás a Hunfalvyban” című Erasmus + KA1 projekt keretében 1 hetet töltöttem Máltán az ETI által szervezett „Spice Up Your Teaching – Methodology in Practice Today” továbbképzésen.

  

A kurzust azért választottam, mert lehetőséget kínált új módszertani ismeretek gyarapítására, korábbi ismeretek aktualizálására és szókincsfejlesztésére. Továbbá a kooperatív tanulási folyamatot hangsúlyozta, amely bátrabbá teszi a tanulók idegen nyelv használatát. Óráinkat egy kiválóan felkészült, lelkiismeretes és segítőkész tanár, Niki tartotta, gyakran személyes élményeivel színesítve azokat.

  

Csoportunkat, amely 11 főből állt, érdeklődés, tudásszomj, lelkesedés és mindemellett jó humor jellemezte.

  

Az órák után még maradt idő Málta nevezetességeinek megtekintésére és egy kis mártózásra is a közeli tengerparton. Szállásom St. Julian’s központjában – az iskolától mindössze 10 perc sétára volt – egy rendkívül barátságos, vendégszerető és segítőkész családnál.

  

Megszerzett, felfrissített ismereteimet hamarosan saját csoportjaimban is alkalmazni fogom és bízom benne, hogy egy következő kurzuson való részvétel alkalmával tovább színesíthetem módszertani tudásom tárházát.