Olmosiné Muri Éva

Tanfolyam neve:
Overseas Teachers Course – OTC07 – For Teachers of Technical Subjects

leírás

  

Kurzusszervező:

Alpha College of English

honlap

  

Helye, ideje:

Dublin (Írország)   2017. 07. 03. - 2017. 07. 14.

 

 

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ

 

A „Módszertani és nyelvi megújulás a Hunfalvyban” című Erasmus+ KA1 projekt keretében Dublinban vettem részt egy kéthetes szaknyelvi kurzuson: English Language Development for Teachers of Technical Subjects.

  

Az első napon a szintfelmérő teszt megírása után mindenkit a számára legmegfelelőbb szintű csoportba osztottak be, hogy ott fejleszthesse tovább tudását. A délelőtti órákon a nyelvi kompetenciánkat fejlesztettük rengeteg társalgási szituációkon keresztül, csoportos projektek keretében, illetve átvettünk nyelvtani szabályokat és igeidőket. A délutáni órák alkalmával szakspecifikus kifejezéseket tanultunk és a szókincsfejlesztésre fókuszáltunk. Volt is rá lehetőség, mert összesen hárman voltunk a délutáni csoportban.

  

Alkalmanként betekintést nyertünk Írország kultúrájába illetve Dublin fő nevezetességit néztük meg. Az iskolában sokféle nemzetiség képviseltette magát, úgy, mint: olasz, spanyol, japán, brazil, így más országok kultúrájával is ismerkedtem. A nyelvet éjjel-nappal lehetett gyakorolni, mert az első magyarral csak a második hét közepén találkoztam.

  

4 oktató tartotta a kurzust: kettő délelőtt és kettő délután tanított, összehangoltan és logikusan egymásra építve az órákat csak a szükséges ismétléssel. Az iskola tanárai jól felkészültek, változatos módszerekkel tanítottak.

  

Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy ott tanulhattam, mert az elsajátított ismeret és az angol nyelv gyakorlása számomra nagyban segíti és gördülékenyebbé teszi az informatika idegen nyelven való oktatását.