Marosi Andrea

Tanfolyam neve:
Using Technology in the Classroom - OTC04 - 2-week 

leírás

  

Kurzusszervező:

Alpha College of English

honlap

  

Helye, ideje:

Dublin (Írország)   2017. 07. 03. - 2017. 07. 14.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

   

BESZÁMOLÓ

  

 2017. július 31. és augusztus 11. között a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma „Módszertani és nyelvi megújulás a Hunfalvyban” című Erasmus+ KA1 projektje keretében továbbképzésen vehettem részt Írországban Dublinban. A tanfolyam címe „Using Technology in the Classroom”, a képzés szervezője az Alpha College of English volt.

 

A két hetes IKT kurzuson olasz, spanyol, cseh, lengyel, dél afrikai és meglepetésre további öt magyar tanár kollégával együtt ismerhettem meg új oktatási módszereket a legmodernebb mai technika felhasználásával. Szerencsére az angol szakos kollégák mellet egyéb szakos szaktanárok is részt vettek, így lehetőségünk volt az internetes alkalmazások sokrétű felhasználását is kipróbálni. Bepillantást nyertünk, hogyan lehet a megszokott tábla, kréta, füzet, toll, jegyzet világából kilépve, egy akár teljesen papír nélküli oktatásba átváltani. Megismerhettük hogyan lehet akár a tanár kezében lévő egyetlen mobil telefon segítségével kiadni és nyomon követni a diákok órai munkáját, házi feladatait. A délelőttök a legújabb oktatást segítő online alkalmazások megismerésével majd kis csoportokba szerveződve ezek egyéni, gyakorlati alkalmazásával teltek. Minden témakörben előtérbe került a kooperatív csoport munka, amelyben mindenki hozzájárult a feladatok maximális megoldásához. Mindnyájan lelkesen, aktívan és együttműködően vettünk részt valamennyi gyakorlaton, a végén mindig megosztva a tapasztalatokat és eredményeket. A foglalkozások remek hangulatban teltek, amelyről az oktatók és sokszor mi is gondoskodtunk. Az előadóink bravúros felkészültségről és mély tapasztaltságról tettek tanúbizonyságot. Délután Dublin nevezetességeivel is múzeumaival ismerkedtünk. Idegenvezetőink többnyire a kurzust tartó oktatóink voltak, akik lelkiismeretesen és rengeteg érdekességet elmesélve kalauzoltak bennünket.

  

Az Alpha College a képzést az iskola főépületében tartotta remek körülmények között. Szállásom Dublin külvárosában volt egy nagyon kedves családnál, akik reggelit és vacsorát is biztosítottak számomra. Nagyon rugalmasak voltak, mindenben segítettek és sok ötletet is adtak a kevés szabadidő hasznos eltöltésére.

  

Angol nyelvi ismereteimet mindvégig tudtam bővíteni, mert az ebédidőket, estéket és a hétvégéket is a csoport kisebb nagyobb részével együtt töltöttük. Minden percet megragadtunk, hogy minél többet lássunk Dublinból és a gyönyörű, hihetetlenül zöld ír tájból.

  

A két hét rengeteg élményt adott. Sok új ötlettel, módszertani fogással, játékkal, informatikai eszközzel találkoztam, amiből többet ki szeretnék próbálni az elkövetkezendő időkben.