Horváth Terézia

Tanfolyam neve:
General English Course

leírás

  

Kurzusszervező:

Wimbledon School of English, London

honlap

  

Helye, ideje:

London (Anglia)   2017.04.03-07.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

    

BESZÁMOLÓ:

A „Módszertani és nyelvi megújulás a Hunfalvyban” című Erasmus+ KA1 projektje keretében 2017. április 3-7. között a Wimbledon School of English általános angol nyelvtanfolyamán (General English Course) vehettem részt Londonban.

   

Az egy hetes, összesen 24 tanórás kurzuson két anyanyelvű tanár vezetésével, változatos tananyagok és módszerek segítségével bővíthettem szókincsemet, elmélyíthettem nyelvtani ismereteimet, és fejleszthettem olvasás- és hallásértési kompetenciáimat, valamint beszéd- és íráskészségemet. Az első nap írásbeli és szóbeli szintméréssel kezdődött, majd megismerhettük a nyelviskola épületét és működési rendjét. Mivel a WSE-t egyidejűleg kb. 300, a világ számos országából érkező tanuló látogatja, fő szabály a tolerancia, egymás elfogadása. Tesztem alapján én egy 11 fős haladó csoportba kerültem: német, svájci, dél-koreai és mexikói társaimmal kezdettől fogva jól ment az együttműködés, a nyitott, támogató tanári és tanulói attitűd mindannyiunk fejlődését segítette.

   

Az órákon nyelvkönyvünkön kívül újságcikkekkel, filmekkel, keresztrejtvényekkel és online anyagokkal is dolgoztunk, az egyéni és közös munka mellett sok feladatot oldottunk meg párban vagy kiscsoportban. A megismert új kommunikatív nyelvtanítási módszereket némettanári munkám során és igazgatóhelyettesként, mestertanárként a tudásmegosztásban is jól tudom majd hasznosítani.

  

A WSE Homestay szállást foglalt számomra a kurzus idejére Wimbledon kertvárosi részén, ahonnan kellemes sétával elérhető volt a nyelviskola. Szállásadóm kedvesen fogadott, kulturális programokat ajánlott, sőt megismertetett néhány barátjával, így a nyelvórákon kívül is volt alkalmam használni az angol nyelvet. Az is hozzájárult nyelvtudásom fejlesztéséhez, hogy nem volt más magyar tanuló az iskolában, így minden ügyet saját magam intéztem angol nyelven (pl. megfelelő igazolások, dokumentumok beszerzése).

  

Szabadidőmben könnyen bejutottam metróval London belvárosába, ismerkedtem a város nevezetességeivel, ellátogattam a Victoria and Albert Museum-ba, a Tate Britain-be, és angol nyelvű vezetésen vettem részt a Parlamentben.

  

Az egy hetes angliai tartózkodásom idején szerzett angol nyelvi és interkulturális ismereteket hasznosítani tudom a jövőben saját iskolám nemzetközi kapcsolatainak építése, külföldi vendégek fogadása, valamint önképzés során, és nagy örömmel várom következő angol nyelvű Erasmus+ tanfolyamomat, melynek témája a tanári IKT kompetenciák fejlesztése.