Kónyi Eszter

Tanfolyam neve:
TEL: Technology Enhanced Learning - 2 weeks

leírás

  

Kurzusszervező:

ETI - Executive Training Institute

honlap

  

Helye, ideje:

St. Julian's (Málta)  

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ

  

"A „Módszertani és nyelvi megújulás a Hunfalvyban” című Erasmus+ KA1 projekt keretében Máltán, St. Julian’s-ban vettem részt egy kéthetes módszertani kurzuson: TEL – Technology Enhanced Learning.

  

Az ETI Malta által szervezett kurzuson az IKT-készségek fejlesztése állt a középpontban. Mario, a tanárunk hatalmas lelkesedéssel és türelemmel vezette be 9 fős csoportunkat a honlapszerkesztés, blogolás, videószerkesztés, online feladatkészítés és a webquest készítésének rejtelmeibe. A két hét során kétszer is bemutattuk egymásnak hogyan használtuk fel a tanultakat. Érdekes volt látni, hogy a különböző szakterületen tanító tanárok (angol nyelv, biológia, matematika, szlovák nyelv és irodalom, közgazdaságtan) hogyan, milyen formában tudják alkalmazni ugyanazt az eszközt. Szerencsére a csoportban egyedül voltam magyar, ezért mindenképp használnom kellett az angol nyelvet, így a két hét alatt nem csak IKT-készségeim fejlődtek, de angol tudásom is sokat javult.

  

Mivel az órák délelőtt 9-től 14.30-ig tartottak, bőven akadt lehetőségünk felfedezni Málta szigetét. Az iskola által szervezett kirándulásoknak köszönhetően megismerhettük Vallettát, Mdinát, a jelenlegi és a régi fővárost, kirándulást tehettünk egy hagyományos halászfaluba (Marsaxlokk) és egy teljes napot tölthettünk el Gozo szigetén, ahol sajnos már csak a helyét láthattuk a híres Azur Window-nak. A szervezett kirándulások után mindenki érdeklődésének megfelelően fedezhette fel Máltát.