Berufsausbildung

Unsere Schule bietet neben erfolgreichem Fremdsprachenunterricht und Allgemeinbildung auch Berufsausbildung im Bereich Wirtschaft. Die SchülerInnen lernen in den ersten beiden Jahrgängen Wirtschafts- und Rechtslehre und sie gründen ein eigenes Unternehmen, im Rahmen dessen sie die Grundbegriffe der Wirtschaft und die Welt der Arbeit kennen lernen können.

  

Majd a következő két évben statisztikát, számvitelt, pénzügyi ismereteket és adózást tanulnak. Ezt a képzést kiegészíti egy tanirodai gyakorlat ahol egy komplex vállalkozás szimulációban sajátíthatják el a gazdasági ismereteket. A négy év során ügyviteli ismereteket is tanulnak, ahol a tíz ujjas vakírás mellett elsajátíthatják az irodai szoftverek és eszközök működtetését és a munkába állással kapcsolatos kompetenciákat.

  

A két tanítási nyelvű osztályok a gazdasági és jogi alapismereteket, illetve a pénzügyi alapismereteket a célnyelven tanulják.

  

Az érettségin 5. tantárgyként közgazdasági ágazati alapismeretekből tesznek vizsgát, és az érettségi bizonyítvánnyal munkakör betöltésére alkalmas szakképesítést kapnak.

 

Az érettségi után további egy év alatt OKJ-s bizonyítványt szerezhetnek vállalkozási és bérügyintéző, államháztartási ügyintéző, vagy nonprofit menedzser szakokon. Ezek a szakmák emelt szintű, 54-es OKJ számú szakmák, így a munkába állás mellett szakirányú továbbtanulás esetén felvételi többletpontra is jogosítanak.