Rövid távú diákmobilitás - Pozzuoli

Erasmus+ Program 2020-1-CY01-KA229-065975

2022. június 6-10.

   

Fotók

Padlet fotókkal, szöveges diákbeszámolóval

  

Elérkezett végre a várva-várt olasz mobilitás , és számunkra ez egyben az utolsót is jelentette.

Egy hosszú és nehézkes folyamat végére érkeztünk, ami természetesen nem a teljes projekt befejezését jelenti, csak az utazások szünnek meg.

Már a szállásunk elfoglalásakor tudtuk, hogy gyönyörű napok elé nézünk, hiszen a teraszok a tengerre néztek, és csodálatos látvány volt innen nézni a napfelkeltét , vagy a naplementét.

Vasárnap Caprira  hajóztunk hogy betekintést nyerhessünk a sziget nyüzsgő életébe.

Hétfőn, június 6-án nagy izgalommal léptünk be a Virgilio Gimnázium kapuján, hiszen ezen a napon voltak a prezentációk, amin két hónapon keresztül dolgoztak a diákjaink.A téma a vulkánok működése, kártékony , illetve jótékony hatásuk.

Az igazgatónő innepélyes köszöntő szavai után megtekintettük az iskolát ( büszkén hasonlítgattuk a Hunfalvyhoz), utána pedig minden csapat bemutatta az általa kiválasztott vulkánokat. Érdekes dolgokat tudtunk meg nsm csak a működésükről, rombolásukról, de a jótékony hatásukról is.

Az előadás után a Rione Terra ókori leleteit tekintettük meg.

Másnap  a Föld legfiatalabb vulkánját néztük meg, amely a Monte Nuovo nevet kapta, és egyetlen éjszaka nőtt ki a földből 1500 körül a kb. 1000 méter magas hegy, amely rögtön lávacsóvát lövelt ki magából.

Aznap 2 vulkanikus eredetű tavat is megtekintettünk.

Szerdán délelőtt a diákok közös munkát végeztek az iskolában. Délután az utazás fénypontja következett: felmásztunk a Vezúvra. Lélegzetelállítóan szép volt a hatalmas kráter, a fekete kőzetből kisarjadó növények, és a fejünket beborító fellegek látványa.

Csütörtökön üvegfenekű hajóval szálltunk vyzre, hogy megtekintsük Claudius császár elsüllyedt városát.

Pénteken a Solfataran sétáltunk, a még ma is kénes gázokat kibocsátó hegyeken.

Köszönet az olasz tanároknak és diákoknak a szuper programért, odaadó munkájukért és a fantasztikus hangulatért!