A projekt leírása 2020-2023

Erasmus+ KA2

La planète est notre préoccupation actuelle / The planet is our current concern

    

Munkanyelv: francia

Résztvevő országok: Magyarország, Ciprus (koordinátor), Olaszország, Lengyelország, Románia

A program kezdete: 2020.09.01

Befejezés: 2023.02.28.

A projekt kódja: 2020-1-CY01-KA229-065975_4

  

Partneriskolák:

- Gymnasio Agias Paraskevis Geroskipou (Paphosz - Ciprus) - honlap /  map

- Colegiul Silvic Bucovina (Campulung Moldovenesc - Románia) - honlap / map

- IMS Virgilio (Pozzuoli - Olaszország) - honlap  / map

- Zespol Szkol Spolecznych nr 2 (Tarnobrzeg - Lengyelország) - honlap / map

  

Summary - english

Résumé - francais

  

A projekt összefoglalója

A környezetvédelem a túlélés biztosítása, az emberiség jövője. Tulajdonképpen a környezet az élelmünk és az ivóvizünk forrása. A levegő az oxigénszükségletünket biztosítja. A klíma biztosítja a túlélésünket. A biodiverzitás egy lehetséges gyógyszerraktár. Tehát a környezetvédelem a túlélés lényege. Ezért szeretnénk projektünkkel érzékenyíteni diákjainkat a környezethez kapcsolódó problémákra, és megpróbáljuk megváltoztatni a jelenlegi magatartásukat. Öt földrajzilag különböző elhelyezkedésű ország döntött úgy, hogy együttműködik, mert elengedhetetlennek tartjuk, hogy diákjaink felfedezzék környezetüket, ismereteket szerezzenek róla, és hogy megértsék azokat. A felfedezés és az ismeretszerzés meghatározza az attitűdjüket és a viselkedésüket.

   

Projektünkben olyan specifikus tevékenységek szerepelnek, melyek a természet, a természeti jelenségek, az életkörülmények és a szennyezés témáját dolgozzák fel. Fő célkitűzésünk: nyitás néhány ökológiai aspektusra és talán kedvcsinálás a természet megmentésére. Javaslunk néhány olyan viselkedési forma elsajátítását, melyek csökkenthetik a környezetre gyakorolt negatív hatásokat. A háztartásokon keresztül, a közlekedésen és az élelmezésen át néhány apró, mindennapos gesztust ajánlunk diáknak, szülőnek, tanárnak.

   

Kísérletezni fogunk a vízzel, hogy kimutassuk az ártalmas molekulákat, így hívva fel a figyelmet az egészségünk fontosságára és környezetünk megóvására. Megismerhetünk néhány tengerparti zónát, amit ellepnek a túriaták, és így a hulladéknövekedés kockázata igen magas. És végül megismerkedhetünk évszázados fafajtákkal.

   

A környezetvédelem azt jelenti: óvjuk az élelmiszer és ivóvíz forrásainkat.

A környezetvédelem azt jelenti: óvjuk a levegő minőségét, amit belélegzünk.

A környezetvédelem azt jelenti: óvjuk a biodiverzitást, amire szükségünk van.

A környezetvédelem mindenkit érint.

    

Projektünkkel mindenkiben tudatosítani szeretnénk a környezetvédelem fontosságát.  Mert a környezetvédelem az emberiség védelmét, és a túlélésünket jelenti. Az ember nem egyedül, elzártan él. Abban a környezetben él, amelytől függ.  A modern technológiával teli városokban való élés ezt gyakran elfeledteti velünk. De ha tönkre tesszük a környezetünket, hamar emlékeztetni fog rá bennünket. Tehát, ha biztosítani akarjuk az emberiség jövőjét, elengedhetetlen, hogy a környezetünkért MA tegyünk valamit.