Szávin Gizella

Filmmaking, Creativity and Storytelling through teaching 

   

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”
2021-1-HU01-KA121-SCH- 000009486

  

Kurzusszervező:

Andrioti School 

  

Helye, ideje:

2022.07.04. - 2022.07.09. Corfu (Görögország)

  

Beszámoló:

"A Hunfalvy iskolatitkáraként dolgozom immáron több, mint 15 éve. Munkám során számtalan esetben készítettem már fotókat, videókat rendezvényeinkről, eseményeinkről, amelyek felkerültek iskolánk honlapjára és facebook oldalára is.

   

Iskolánk újabb sikeres 7 éves Erasmus+ KA1-es pályázatának köszönhetően 6 napot tölthettem az görögországi Andrioti School tanulójaként, a "Filmmaking, Creativity and Storytelling in the classroom" kurzus óráin. Ezen kurzus csoportjába 9-en kerültünk /6 lengyel, 1 spanyol, 1 szlovén, 1 magyar/. Az angol nyelv ismerete és az egyéb módszerek segítségével sikeresen küzdöttük le nyelvi akadályainkat. 

   

A tantermen kívül és belül is számtalan érdekes dologgal, látásmóddal, módszerekkel, technikákkal, eszközökkel, forgatókönyvek megírásának csínyjával- bínjával" ismerkedhettünk meg, amelyek segítségével kisfilmünk elkészítésének feladata könnyebbé vált. Megtanulhattuk a hangosítás, filmezés, egyéb kiegészítők (haj, smink, fény..) fontosságát elméletben és gyakorlatban, filmezéskor és fotózáskor egyaránt. A csoporton belüli feladatokat /író, rendező, producer, operatőr, szereplő/ mindenki sikeresen képviselte és komolyan vette, jómagam a producer és szereplő kettős szerepét tölthettem be.

  

A korrekt, emberközpontú órákat mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is vonzódik és érdeklődik a fotózás és videó készítés iránt. Reményeim szerint a megszerzett ismereteket továbbra is alkalmazni tudom majd munkám során és esetlegesen egyéb feladatok elkezdésébe is belevághatok majd."