Szávin Gizella

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

  

Tanfolyam neve:
English Language Training, Standard

leírás

  

Kurzusszervező:

Alpha College of English

honlap

  

Helye, ideje:

Dublin (Írország)   2019. 07. 22. - 2019. 07. 26.

  

 

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ:

12 éve dolgozom iskolatitkárként a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziumában, A mindennapi munkám és teendőim mellett fontosnak tartom, az idegen nyelvi és egyéb továbbképzéseken való részvételt, tanulást.

Idén nyáron abban a szerencsében lehetett részem, hogy angol nyelvet tanulhassak Írország, "A Zöld Sziget" fővárosában, Dublinban, az Alpha College of English (ETC01 Course- Alpha 3) diákjaként.

Az ember mindig kisebb-nagyobb izgalommal érkezik meg egy új, általa nem ismert helyre. Dublin ilyen volt nekem, de az 1. napi tesztírás, tájékoztató, csoport megismerés után megnyugodtam, hogy ismét jó helyre kerültem :-)

Az izgalmas tanórák, amelyeket minden nap 9:00-13:00-ig "gyűrtünk, izzadtunk" végig együtt tanulással és egymás kultúrájának, személyiségének megismerésével, a 15 perces (napi 1x-i) szünettel, segítettek mindannyiunknak abban, hogy az angol nyelvet, egy olyan helyen gyakorolhassuk, tanulhassuk, ahol a mindennapok során is ezt a nyelvet használják, saját nyelvük, az ír mellett.

11-en voltunk, különböző országokból, különböző kiejtésekkel, de a feladatokat mindig sikerült sikeresen megoldanunk, még ha néha többször is hangzott el a "Sorry?" visszakérdezés :-)

Tanáraink  (Brian, Ròisin I. és Ròisin II.) napközben, felváltva tartották az órákat más-más elvárásokkal és temperamentummal fűszerezve, így lehetőségünk volt a napi sokszínűségre is.

Házifeladatunk minden nap volt, amelyeket az iskola utáni délutánba besűrítve megoldottunk, majd másnap ellenőriztünk.

Persze a délutánok nem csak a tanulásról szóltak, hanem lehetőségünk volt kirándulásokra, rendezvényekre, múzeumokba is eljutni az iskola által szervezett csoportokkal vagy egyszerűen kienni a szabadba és kirándulni egy hatalmasat, akár egyedül is, bár az utóbbi nehezebb volt, mert nagyon sok turista szerette volna ugyan ezt tenni :-)

Nekem sikerült sok helyre eljutnom, még ha nem is voltam mindig egyedül, a rengeteg birka, tehén, szamár és egyéb haszon állat, bearanyozták a napomat :-)

Írország varázsa, az ellentétes oldalon való közlekedés, a zöld füvön világító birkák, az ott élő emberek kedvessége bizonyosságot adott ismét arról, hogy merjünk pályázni és menni, megismerni a körülöttünk élő embereket, nyelvüket, kultúrájukat és a világ egy újabb szeletét :-)

A mindennapok során rengeteget tanultam, de a "Look left!", "Look right!" többször is megmentette az életemet (amely a gyalogos átkelőkre van festve), hiszen nem biztos, hogy a pofont arról az oldalról fogod kapni itt, ahonnan gondolod :-)

...és az angol reggeli babbal, tojással, kolbásszal, pirítóssal, hurkával és paradicsommal mindent visz!!!

Aki még nem pályázott, tegye, aki tette már, tegye újra! :-)