Szávin Gizella

Tanfolyam neve:
Photo & Video Making in our Classroom: Creating and Adapting Visual Resources

leírás

  

Kurzusszervező:

Europass

honlap

  

Helye, ideje:

Firenze (Olaszország)   2018. 07. 23. - 2018. 07. 27.

  

 

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ:

A BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma iskolatitkáraként dolgozom immáron több, mint 11 éve. Munkám során számtalan esetben készítettem már fotókat, videókat rendezvényeinkről, eseményeinkről, amelyek felkerültek iskolánk honlapjára és facebook oldalára is.

  

Iskolánk újabb sikeres Erasmus+ KA1-es "Hunfalvy lendületben" c. pályázatának köszönhetően /2018. 07. 23-28. között/ 6 napot tölthettem az olaszországi EUROPASS Teacher Academy tanulójaként Firenzében, a "Photo & Video Making in our Classroom, Creating and Adapting Visual Resources" kurzus óráin.
  
Az órák minden nap 9:00 órakor kezdődtek és 14:00-kor fejeződtek be, persze a műhelymunkák /saját kisfilm készítése/ elhúzódásával ez az intervallum néha megnőtt :-) Ezen kurzus csoportjába 12-en kerültünk /6 lengyel, 4 spanyol, 2 magyar/. Az angol nyelv ismerete és az egyéb "activity módszerek" segítségével sikeresen küzdöttük le nyelvi akadályainkat. Már az 1. tanítási órán Roberto Valdes kisorsolta a csoportokat /3×4 fő/ és elmondta, hogy a tanítási órákon kívül /ahol fotózás és videózás elméletet tanultunk/ mi lesz a feladat /önálló kisfilm készítés/. A tantermen kívül és belül is számtalan érdekes dologgal, látásmóddal, módszerekkel, technikákkal ismerkedhettünk meg, amelyek segítségével kisfilmünk elkészítésének feladata könnyebbé vált. A csoporton belüli feladatokat /író, rendező, producer, operatőr/ mindenki sikeresen képviselte és komolyan vette, jómagam a producer szerepet tölthettem be.
  
Többen hiányoltuk a különböző eszközök rendelkezésre állását, amelyet meg is beszéltünk tanárunkkal. A korrekt, emberközpontú órákat mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is vonzódik és érdeklődik a fotózás és videó készítés iránt.