Szávin Gizella

Tanfolyam neve:
English Language Development for Teachers and Staff working in Education: A1/A2 level of English

leírás

  

Kurzusszervező:

Easy School of Languages

honlap

  

Helye, ideje:

Valletta (Málta)   2017. 07. 03. - 2017. 07. 14.

  

 

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

  

BESZÁMOLÓ:

   

A BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziumában dolgozom, immáron 10 éve, mint iskolatitkár. Iskolánk „Módszertani és nyelvi megújulás a Hunfalvyban” című Erasmus+ KA1 projektje keretében Máltára (Valettába) utaztam angol nyelvi tanfolyamra, 2 hétre (2017. július 03-14., English Language Development for Teachers and Staff working in Education: A1/A2 level of English), az Easy School of Languages-be.

   

Az 1. napomon teli várakozással és izgatottsággal telt, miközben az iskola felé sétáltam. Megérkezvén az adminisztrátorok segítőkészsége és az iskola légköre megnyugtatott arról, hogy jó helyre kerültem. 

  
Maria és Erika (tanáraink) nap mint nap megerősített abban, hogy nem kell izgulni. Maria napra kész feladatokkal, beszélgetésekkel, gyakorlatokkal, fénymásolatokkal készült nekünk. Felkészült, rutinos tanárként nem okozhattunk neki meglepetést. Minden óra jó hangulatban, munkával és nevetéssel telt.  

  
Erikával kicsit mélyebben megismerkedhettünk Máltával, az ottani szokásokkal, iskolarendszerrel, történelemmel és ételekkel. A csoportomban 2 lengyel, 2 szlovén és 4 magyar próbálta felvenni a harcot az angol nyelvvel nap mint nap. Minden nap 9:00-14:30- ig tartották az órákat, amelyek között 2x 30 perces szünet volt. A szünetekben az iskolába járó diákokkal beszélgethettünk, reggelizhettünk, tapasztalatokat cserélhettünk.

  
Az iskola minden napra szervezett valamilyen programot, amin a részvétel fakultatív volt. Szerepeltek benne helyi kirándulások, de aki egy kicsit kalandvágyóbb volt, Szicíliát is meglátogathatta. Valetta- Comino- Gozo, egyszóval Málta gyönyörű, mindenki beszél angolul, így a napi nyelvórák után tovább gyakorolhattunk. 

  
Mindenkinek csak ajánlati tudom ezt az iskolát és a kurzust, aki egy kicsit szeretne az angol nyelvvel közelebbről megismerkedni. Csak ügyesen! Hajrá!