Horváth Terézia

Tanfolyam neve:
Empowerment in ICT Skills: Making Use of Technology Tools - 1 week

leírás

  

Kurzusszervező:

ETI - Executive Training Institute

honlap

  

Helye, ideje:

St. Julian's (Málta)   2017. 07. 31. - 2017. 08. 04.

  

  

Disszemináció:

Tananyagok ide kattintva elérhetőek

  

    

BESZÁMOLÓ:

  

Július 31. és augusztus 4. között a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma „Módszertani és nyelvi megújulás a Hunfalvyban” című Erasmus+ KA1 projektje keretében második továbbképzésemen vehettem részt Máltán. A tanfolyam címe „Empowerment in ICT Skills - Making Use of Technology Tools, a képzés szervezője a St. Julians-i székhelyű Executive Training Institute (ETI).

  

Az egy hetes angol nyelvű kurzuson bolgár, lengyel, lett és olasz tanár kollégákkal együtt szerezhettem új ismereteket a weblapok és blogok szerkesztéséről, elsajátíthattam a kép- és hangfelvételek vágásának és szerkesztésének technikáit, megtanultam online feladatokat írni és „Avatarokat” létrehozni. A képzés első napjai sok egyéni munkával, az új programok, technikák kipróbálásával, kísérletezéssel teltek, majd a hét második felében egy lengyel és egy lett kollégával dolgoztunk közös projektünkön: a feladat egy szabadon választott téma feldolgozása és bemutatása volt a tanfolyamon megismert eszközök és módszerek alkalmazásával. Projektcsoportunk a lengyel, a lett és a magyar konyha specialitásairól készítetett prezentációt videó- és hanganyagokkal, online feladatokkal, melyeket az utolsó napon nem csak a tanfolyam további résztvevőinek mutattunk be, hanem új weblapunkon a nagyobb nyilvánossággal is megosztottuk őket. Tanárunk az egyéni kreativitásra és az önállóságra építve vezette az órákat, de mindig bátran fordulhattunk hozzá kérdésekkel, problémákkal.

  

Az ETI a képzés idejére az iskola főépületében biztosított számomra kényelmes, jól felszerelt szobát, reggelizni és ebédelni ugyancsak helyben, a Speakeasy Café-ban volt lehetőség. Itt az órák közötti szünetekben más tanfolyamok Európa és a többi kontinens számos országából érkezett résztvevőivel is megismerkedhettünk és beszélgethettünk.

  

Angol nyelvi ismereteimet a szabadidőben, a kulturális programok során is bővíthettem, hiszen Máltán az angol az egyik hivatalos nyelv. Az órák után délutánonként vagy az ETI szervezésében, vagy csak néhány kollégával közösen a szigetország nevezetességeit kerestük fel: bejártuk Valletta, Vittoriosa, Rabat és Mdina ódon utcáit, meglátogattuk Tarxien megalitikus templomegyüttesét, csónakból csodáltuk a Kék Barlangot és a tengerparti pihenés sem maradt ki a programból.

  

A Máltán töltött egy hét így sok élménnyel gazdagított, új IKT-, módszertani és angol nyelvi ismereteimet pedig sokrétűen tudom majd hasznosítani az iskolai munka során.