Budapest Underworld 2017

  

A projekt vezetői: Foster Dóra, Nyeste Zsolt

   

A projekt célja

A víz értékének és védelmének felismerése a gyakorlatban. Elindulunk a víz után. A projektünk segít felderíteni, mi rejtőzik Budapest felszíne alatt. Az első nap programja egy teleplátogatás az Észak-Pesti Szennyvíztisztítóban. A második nap egy előadást hallgatunk meg, melyet Dr. Kovács Péter, BM vízgyűjtő gazdálkodási főosztály vezetője tart. Ezen új ismereteken kívül a diák-diák és tanár-diák kapcsolatok erősödését és a csapatmunkát tűztük ki célul, ahol mindenki a maga képességei szerint részt vesz egy közös videós bemutató megalkotásában, így a filmszerkesztési ismereteket is megtanulhatják egymástól a résztvevő diákok. A harmadik napon bemutatnánk az elkészült film(ek)et és „Kahoot” segítségével interaktívan bevonnánk, „tesztelnénk” a bemutatónkon megjelent diákokat és kollégákat, hogy ők mit tanultak a bemutatott filmből.

1. naphoz + info: "Gyalogolj a vízért! Kövesd a szennyvíz útját!" 6 km séta, 6 liter vízzel ezzel csatlakozunk a Víz Világnapja 2017 nemzetközi akciójához és részt veszünk egy országos pályázaton is.

2. nap + info: vízműkút látogatás

  

A projekt leírása

  • Látogatás az Észak-Pesti Szennyvíztisztítóban
  • Előadás: Dr. Kovács Péter, BM vízgyűjtő gazdálkodási főosztály vezetője
  • Ismeretterjesztő videó készítése a látogatásokról a szerzett ismeretek terjesztésére
 

  A projektünk segít felderíteni, azt, hogy mi rejtőzik Budapest felszíne alatt. Az idei víz világnapja témáját járjuk körbe: „Szennyvizek? Tiszta vizet!”. Követjük a víz útját a lefolyótól a csaptelepekig. Tudatosítjuk, nem mindegy, hogy mit engedünk le a lefolyóba. Jó tudni, hogy az ivóvizet, amit a csapból fogyasztunk, azt előtte már jó párszor lehúztuk. Hogyan tisztítják a szennyvizet? Hol várakozik a tiszta víz? Ha nincs tiszta víz, akkor nincs víz. Ha nincs víz, nincs élet. A jövő generációjának is meg kell tanulnia, miért nevezzük kincsnek a tiszta vizet.

  

budapest projekt underworld