Színház az egész világ

  

A projekt vezetői: Szabóné Peregi Zsuzsanna, Gyovai Szilvia

  

A projekt célja

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet meglátogatásával a résztvevők átfogó és  élményszerű ismereteket szereznek a magyar színházi kultúráról. Ez az ismeretanyag elsősorban az irodalomhoz és a történelemhez kapcsolódik, de a kreatív feladatok segítséget nyújthatnak az idegen nyelvi bemutatókhoz is. A projekt közvetlenül hasznosulhat az irodalom szóbeli érettségin a regionális kultúra témakörben, ahol lehetséges tétel egy környékbeli kulturális intézmény bemutatása. Célcsoport: színház iránt érdeklődő 9-12. osztályos tanulók

  

A projekt leírása

Március 9-én látogatást teszünk az intézet Krisztina körúti székhelyére, ahol a tanulók két csoportban megismerik az intézmény feladatkörét, betekintenek néhány részleg munkájába (audiovizuális archívum, könyvtár, bábtár, táncarchívum), és saját digitális eszközeik segítségével dokumentálják a látottakat. Az iskolába visszatérve rendszerezzük a gyűjtött anyagot, majd előkészítjük a projektbemutatót.

Március 10-én az intézet kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban folytatódik a program múzeumpedagógus vezetésével. A diákok kiscsoportos foglalkozás keretében feldolgoznak egy az állandó kiállításhoz és az iskolai tananyaghoz egyaránt kapcsolódó témakört. Minden csoport készít egy rövid bemutatót, amelyhez felhasználhatják a kiállítás enteriőrjeit és a rendelkezésre álló jelmezeket. A bemutatókról videófelvétel készül.