Képmutogató - Az iskola tágabb környezete hagyományos és digitális fotókon, szelfiken

  

A projekt vezetői: Ther Mária, Szilágyi Szilvia

 

A projekt célja

Elsajátítsák diákjaink a régi fotókkal, mint kulturális és történeti értékkel való bánásmódot. (Pl.. kesztyű viselése, stb.)  A múzeum által elvárt szabályokat tartsák be.

Budapest egy-egy városrészletének megismerése a múltban és a jelenben, hagyományos és digitális fényképek segítségével.

A fényképezés rövid történetének megismerése. A fényképezés régen és ma.

A városfényképezés fontosságának megértése.

A takarékpénztárak feladata, működése régen és ma.

A fotók terjedési lehetőségei régen és ma, ennek veszélyei és jótékony hatásai.

  

 A projekt leírása

Digitális témát választottunk, mely részben lefedi a kulturált pénzügyi magatartás témát is.  Megismerkednek diákjaink a fényképezés történetével, ennek hasznosságával. Fotókat gyűjtenek az általuk kiválasztott helyszínhez, tevékenységhez (pl.: piac), illetve saját fotókat készítenek az adott helyszínen a mai állapotról. A kiválasztott utcarészleteknél prioritást élvez az iskola tágabb környezete: Batthyány tér környéke, Clark Ádám tér és környéke, a Lánchíd és környéke stb. 

Összehasonlítják a régi és az új városképet, mindennapi életet stb. Elemzik, értelmezik a fotókon felismerhető információkat. Megismerkednek a Budai  Takarékpénztár (a Pesti Hazai Első Takarékpénztár vízivárosi  fiókja) mely a Clark Ádám téren állt, és a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank múltjával, működésével, feladatával. Mindezekről bemutatható anyagokat állítanak össze.