Sikeres EU-s pályázatok

ERASMUS+   2021-27
EURÓPA AJTAJA MÉG NAGYOBBRA NYÍLIK  A HUNFALVYS DIÁKOK, TANÁROK ELŐTT

   

Iskolánk, annak nemzetköziesítési koncepciója KÉT komoly akkreditációt nyert el a Tempus eredményhirdetése alapján, ami stratégiailag alaposan meghatározza a következő 5 évünket!

   

1. A köznevelési szektorban országosan összesen csak 36 iskola (általános iskola, gimnázium, technikum), köztük a Hunfalvy kapta meg az európai szintű jogot, hogy csak az éves pénzügyi támogatás lehívásával erősítse oktatását, a tanárok, diákok szakmai fejlődését (külföldi szakmai látogatások, kurzusokon való részvétel, mobilitások, stb).

   

2. A szakképzési szektorban országosan összesen csak 50 szakképző intézmény, köztük a Hunfalvy kapta meg az európai szintű jogot, anyagiakat, hogy a fentieken túl még a tanulók szakképzési mobilitását is szervezzük.

   

Hogy érzékeltessük a nagyságrendet: a fentiek alapján elvileg a következő években, minden évben 90 diák, illetve 45 pedagógus (összesen kb. 300 diák, kb. 180 pedagógus) európai mobilitására kapunk anyagi támogatást! Azt gondolom ez komoly perspektíva mindannyiunknak, ezért is érdemes lesz a Hunfalvyban tanulni, tanítani!