OKTV 2. hely orosz nyelvből

ENSZAF SZÓFIA, iskolánk tanulója is vehette oklevelét az orosz nyelvből elért 2. helyezéséért dr. Maruzsa Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős helyettes államtitkárától.

   

"Az OKTV a tehetségek kiválasztásának és gondozásának legismertebb, legnagyobb hagyományú fóruma a magyar köznevelésben. A versenyeket az oktatásért felelős minisztérium hirdeti meg a középiskolát tanulóinak, a fordulókat a középiskolák közreműködésével az Oktatási Hivatal szervezi.

  

Ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában meghirdetett versenyeire az OH 28 963 jelentkezést regisztrált. Az OKTV népszerűségét jelzi, hogy a megmérettetésen az ország 581 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből, vettek benne részt diákok.

  

A díjkiosztó ünnepségen dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős helyettes államtitkára, dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke és prof. dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke 69 középiskola 112 tanulójának adja át az első, a második és a harmadik helyezésért járó díjakat."